May 27, 2010

tak tercapai akalmu..

kalau dah takut tu, mmg xleh nak disuruh brani2 lg.. berikut merupakan pengalaman sbg seorang student di hostel.

* * * * *
kota samarahan: beberapa org pelajar di hostel dalam kampus telah diganggu oleh bunyi-bunyian yang boleh menaikkan bulu roma. mengikut kata saksi sekaligus merangkap org yg mendengar bunyi2 berkenaan yg juga merupakan penulis berita, kejadian pertama yg berlaku adalah ketukan di pintu saksi, yang mana apabila pintu dibuka, tiada sesiapa pun di luar.
kejadian kedua pula berlaku beberapa hari kemudian yg mana saksi juga mendengar bunyi ketukan di pintu tetapi apabila dibuka tiada org di luar..

kejadian menjadi lebih parah dan menyeramkan apabila pada awl pg hari rabu iaitu kira2 pukul 2 pg saksi yg masih tak tidur terdengar juga bunyi ketukan di pintu beliau.. ketukan yg berulang itu menyebabkan saksi meng'chat kwn beliau di facebook yg juga merupakan housemate kepada saksi. menurut kata2 housemate saksi di facebook, beliau tiada pun mengetuk pintu saksi ketika itu.

perkara itu dibincangkan semula dlm kalangan penghuni rumah tersebut pada mlm rabu, kira2 pkl 10 mlm. seramai 4 org penghuni bilik berkenaan telah duduk berbincang. menurut saksi ke-2 (housemate penulis berita) pd ptg selasa iaitu kira2 pada waktu maghrib, beliau ada terdengar suara memanggil namanya dgn halus sekali dan kawan beliau juga turut mendengar. kejadian berlaku di ruang dapur rmh tempat saksi2 menginap.

saksi kedua juga turut menjelaskan yg pintu utama rumah mereka tidak dikunci dan dalam keadaan renggang. saksi kedua sedar akan pintu yg tak dikunci berkenaan apabila beliau turun kelas pada pg hari rabu. perkara berkenaan diketahui setelah sesi berbincang berjalan di mana saksi pertama mengatakan yg ketiga-tiga pintu masuk ke rmh itu telah dikunci oleh beliau. dan keadaan ini menimbulkan tanda tanya kepada semua penghuni rmh berkenaan.
siapakah yg membuka pintu utama dan mengetuk pintu penulis berita?? ketukan yg berulang dan kedengaran agak kasar memang agak meremangkan bulu roma. kelihatan spt ketukan org yg sangat marah..

sebelum ini iatu pada semester lepas, heboh juga dgn kes org minyak di kwsn kampus, dan ada juga segelintir pelajar milihat budak kecil di tandas perempuan pada waktu mlm di dewan kuliah.. apakah itu toyol? sihingga kini misteri masih lg tidak terjawab, dan akan dilupakan seiring dgn peredaran masa. reuter.

* * * * *
pengalaman penulis telah diterjemahkan dlm format berita memandangkan kejadian yg menimpa adalah kejadian yg benar2 berlaku. adalah amat menakutkan dan lebih menyeramkan apabila terbayangkan perkara yg bukan2.. lembaga putih, hantu bungkus, toyol dan yg sewaktu dgnnya..

so scared....

sumber gambar: funnychill.com

No comments:

Post a Comment