Mar 9, 2011

jd, yang berkenaan.. tolonglah..

ni bukan kempen, bukan mogok, bukan marah sesapa.. depend la kan, blog kita, suka hati la kita nak letak apa pun. depend la, camne kita nak design blog kita sendiri kan. tp, aku memang paling x suka, kalau blog yang aku lewati, singgah, lawat @ yang sewaktu denggannya, mempunyai ciri2 sebegini..

1. ada lagu
bukan aku anti muzik, @ jenis yang x suka muzik, tp, ni aku mmg x suka la.. sbb nya,
kalau aku wat blogwalking, sambil2 tu aku tengok movie @ main game, sambil tunggu nak
loading kan.. tp, tgh aku tengok movie, ada je additional sound nya. ni yang aku benci.

2. satu page tu sampai 10, 20 entry
nape la nak simpan satu page tu sampai 10, 20 entry. penat oo, tunggu nak load. last2 aku
close.. xsempat nak tinggalkan pesan pun kat chatbox. bukannya aku x tahu nak mengenang
budi, tp kalau dah lama sangat nak load, rasanya lg baik kalau aku buka blog yang lebih ringan.


setakat ni, 2 tulah pekara yang aku x suka bila menjengah kat blog orang. sorry la, kalau ada blogger yang letak lagu kat blog tu.. bukan nak merendah2 kan @ mengatakan yang blog korang tu x elok, yang penting content blog kita. tu yang berharga. ni hanya berlaku pada manish sendiri, mgkn juga ada pelawat lain yang singgah kat blog korang suka ngan lagu2 yang korang pasang. tp, x manish ok..

yang wat 1 page tu sampai 10-20 entry, tolang la kurangkan entry korang kat 1 page tu, supaya keberatan blog tu berkurangan. tambah2 lagi, kalau entry bergambar yang ada diselitkan dekat situ. kalau nak juga letak banyak2 entry kat 1 page, buat la yang ada 'Read More' tu. xda la, berat sangat, xda la juga menunggu lama nak load..

p/s : yang tertulis dekat sini hanyalah pandangan aku sorang je. xda kaitan dengan blogger2 yang lain. sbb tu la yang aku rasa tym aku wat blogwalking. aku ni bukanlah blogger yang tegar, nor xda pe2 pengetahuan tentang blog pun. ni, hanyalah luahan perasaan..

3 comments:

  1. klu Manish msuk page aku.. senang la Manish bka.. sebab page aku kosong.. x reti nak wat ape2, tmasuk blog.. hahaha

    ReplyDelete
  2. salam,
    mengunjungi rakan2 blog;)
    slmt berkenalan,
    blog apisv2

    ReplyDelete
  3. huahua!
    sama la. kurang gemar dgn blog yg ada music. kalau buka dua blog, dua-dua ada music. cacamarba jd nya lappy ni!

    ReplyDelete