Feb 27, 2010

hati yg demam..

semenjak dah berblogging ni, aku dah semakin melupakan fb, fs, tagged dan yg sewaktu dgn mereka tu.. bukannya apa, bila je ada waktu terluang, aku wat blogwalking tok up trafik.. tp tu x bermakna aku melupakan mereka.. aku ingat, tp aku xda masa nak melayan.. sekali- sekala ja aku buka, tu pun tok tgk kalu ada apa2 request baru.. kang kecik ati lak yg merequest kalu x diaprove..

smalaman aku fkir, apa entry terbaru yg aku nak post.. maklum la, dah 2 hari x update disebabkan kebizian.. tp xda apa yg cam best.. mlm hari kamis aritu, nak post something.. emosianal skit ptg tu sblm g exam. kalu ingat balik, mmg sakit hati sesangat..

ada ke ptt, mlm tu nak exam, pg tu bru nak upload note, chapter 5 n chapter 6. mana sempat nak baca. apa ingat org free ke siang aritu, ingat org xda kelas ke??? benci tul..

lg tu, asgmnt subject tu, subject yg paper mlm tu (nama subject terpaksa dirahsiakan) kena hantar hari jumaat, tp disebabkan jumaat cti, asssume la kena anta hari kamis. jd ktrang wat la pada mlm hari rabu. sampai kul 1 am lg tu nak siapkan. tp pada esoknya (hari kamis) bru je gtaw, kena anta time kelas dia ari isnin.. adiesss sakit nya perasaan. mmg x pat tahan la masa tu.. lg2 hari kamis tu kena anta resume n job letter.. dah la mmg x buat lg.. tidola aku pd kul 5 pg, dan bgn sblm kul 9 sbb kelas kul 10.

senang ckp la, aku mmg xda wat preparation tok subject tu. jwb exam pun men emtam je.. mmg sakit sgt la perasaan time tu.. apa la salahnya dia gtaw anta asgmnt tu awl2 ckp ari isnin. ni dah nak anta bru nak ckp. abis xda masa nak m/kaji..

kalu ckp awl, ada la masa nak wat revision.. ambik masa time wat asgmnt dia tu.. ishhh, aku mmg sakit hati sesangat la..

bila student bg alasan xpat nak wat ontime, mula la marah, "tu mmg dah tugas student, kena pandaila bg masa." tp ni dorang apa? x pandai bg masa. just nak gtaw asgmnt tu nak submit bila pun x pat nak wat. last minute bru nak inform. just nak upload note pun susah, last minute, time org dah xda masa bru nak upload.

apa nie? bknnya nak bantu plajar, nak bg menggagalkan ada la.. ckp je taw ngan plajar, kena pandai manage masa, tp dorang.. bz sangat ke. kalau dah mengajar 1 subject je, x kemana bz nya tu.. lg bz stdnt yg ambik 6 7 subject.. sakit nya hati, geram, geram, geram, geram..

lecturer muda yg x berpengalaman, minta tunjuk ajar lecturer len la.. 2 org mengajar 1 subject pun x larat ke? baik give up je kalau malas nak wat keja.. jgn asyik nak menggagalkan stdnt je taw.. bukan tanggungjawab namanya tu kalu nak menggagalkan org, nak merosakkan anak bangsa sendiri adala.. lecturer yg bertanggungjawab adalah yg akan meletakkan sepenuh efortnya tok bantu plajar..

sakit hati ku dtg lg.. calm down, calm down.. jgn diikut sangat sakit hati tu...




8 comments:

  1. sama la kita..kdg2 rsa mls nk fb..asyk blogwalking je...huhu ;)

    ReplyDelete
  2. aku pown...
    bila da buka blog mls da mo buka FB..
    ahakz! :)

    ReplyDelete
  3. saba saba cik manish yew....aku mngerti perasaan ko haha....wekkkkkkkkk

    ReplyDelete
  4. bosan da nak bukak fb...
    suke lg menulis....berblog...
    lagi bes..

    ReplyDelete